Dodik: Lukač neće biti smijenjen, Narodna skupština nije prćija

484

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da “ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač neće biti smijenjen, jer je profesionalno i odgovorno radio svoj posao i juče i svakog dana od kako je imenovan na tu funkciju”.

“Dragan Lukač je i u ratu činio ono što i danas u miru čini. Uvijek je bio na liniji odbrane ove države, dok se Vukota Govedarica u kamionu brašna sklonio u Srbiju, a Dragan Čavić sramno prihvatio izvještaj o Srebrenici i tako trajno žigosao svoj narod. Upravo ta dvojica, pojačana sa političkim profiterom Branislavom Borenovićem uzeše sebi za pravo da parlamentarni život u Republici Srpskoj uslovljavaju ostavkom najboljeg ministra unutrašnjih poslova kojeg je Srpska ikada imala”, rekao je Dodik Srni komentarišući najave opozicije da će tražiti smjenu ministra Lukača.

Predsjednik Srpske je naglasio da “Narodna skupština nije prćija ni Milorada Dodika, ni Vukote Govedarice da bi neko kalkulisao s njom i dešavanjima u njoj”

“Zato im preporučujem da ne kalkulišu sa tim stvarima. Narodna skupština je vlasništvo ovog naroda, a narod je na izborima rekao ko će u njoj biti vlast, a ko opozicija. Ukoliko ta opoziciona manjina nastavi da ugrožava demokratsku volju većine i ustavni poredak ove države izvodeći kojekave revolucije po najvišem zakonadovanom tijelu zemlje, mi ćemo kao ozbiljna vlast i ozbiljna država znati tome da se suprostavimo. Na to na obavezuju Ustav i zakoni Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike je poručio da građani Srpske mogu biti spokojni, da je stanje u Republici stabilno i da sve institucije funkcionišu u skladu sa Ustavom i zakonima ove države.

Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović pokazao juče svu ozbiljnost i zrelost koju jedna takva funkcija zahtijeva i, između ostalog, zahvaljujući njegovoj prisebnosti i odlučnosti da se odbrani demokratija u Srpskoj, obojena revolucija SDS-a, PDP-a i NDP-a pala je na prvom koraku.

“Zahtjevi opozicije za njegovom smjenom su neozbiljni, baš kakva im je juče bila i revolucija. Osobina poropalih revolucionarnih poduhvata i jesu stalni zahtjevi za nečijom smjenom, pa javnost u Republici Srpskoj ne treba da čudi ukoliko u narednih par mjeseci SDS, PDP i NDP ispostave zahtjeve za smjenu još desetine ljudi koji odgovorno rade u interesu Republike Srpske”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše zahtjev opozicije za smjenom predsjednika parlamenta Srpske.

Umjesto političkih programa i nuđenja alternativa u Srpskoj, kaže predsjednik Republike, opozicija će narodu “mazati oči” kako nešto radi ispostavljajući zahtjev za nečijim odlaskom i “za takav amaterizam redovno će primati platu od narodnih para, kako oni to vole da istaknu”, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!