Incident ispred TV Pink, napadnute novinarke

1030

Napadnute novinarke Pinka na protestu Dveri. Gordana Uzelac prebačena u Urgentni centar poslije udarca u glavu.

Kako javlja televizija Pink, novinarke Gordana Uzelac i Mara Dragović brutalno su napale pristalice pokreta “Dveri”.

Tokom protesta Dveri ispred zgrade TV Pink u Ulici Neznanog junaka došlo je do nasilja, u kojoj su povrijeđene dvije novinarke.

“Kolega i ja smo stajali ispred vrata, moglo se naslutiti da sve ide u tom pravcu u jednom trenutku smo videli da Goca leži sklupčana na pločniku i uneli su je u zgradu, mi smo se pomerili ka ogradi, jak udarac sam osetila u glavu”, istakla je Mara Dragović.

Pored nje, napadnuta je i Gordana Uzelac koja je, jasno se to vidi i na snimku kamere sa zgrade televizije Pink dobila udarac u glavu.

Zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku i još jednog od učesnika protesta.


Pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat “Sloga” od 14 časova protestuju ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu.

Glavni i odgovorni urednik TV Pink Goran Gmitrić rekao je da TV pink traži hitno privođenje počinilaca.

“Ne verujem u slučajnosti, Goca je nokautirana u hitnoj je, a Mara čeka da ode odavde, u potiljak je dobila pesnicu, ja očekujem da li će reagovati novinarska udruženja, ovo je divljački i brutalni čin da su novinare na zadatku napali”, naglasio je Gmitrić, dodajući da je ovo užasan događaj.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Nebojša Stefanović.

“Uhapšen je V. D. iz Lučana zbog napada na novinarke. Skandalazno je što se tuku neistomišljenici, to je čist fašizam. Užasno je ovo što se dogodilo, mogu samo da zamislim da se tu nije zateklo obezbeđenje šta bi se dogodilo.

Dveri i Stamatović kreiraju atmosferu mržnje prema Vučiću, ne samo prema njemu, već prema svim neistomišljenicima. Strašno je da neko udari ženu, da ih nisu sprečili oni su bili u stanju da ih obore na pod i išutiraju”, zaključio je Stefanović.

Telegraf

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!