Popodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti

169

Danas je u većini predjela oblačno s kišom, povremeno i  sa pljuskovima praćenim grmljavinom.

Kasnije popodne kiša prestaje uz smanjenje oblačnosti pa se očekuju i sunčani intervali.

Vjetar umjeren, pri pljuskovima pojačan i jak, jugozapadni sa tendencijom skretanja na sjeverozapadi. Najviša dnevna temperatura vazduha do 24 stepena.

Prognoza vremena za Banjaluku. za nedjelju:
Oblačno sa kišom, povremeno i pljuskovima sa grmljavinom. Kasnije popodne kiša prestaje uz smanjenje oblačnosti pa se očekuju i sunčani intervali. Vjetar umjeren, pri pljuskovima pojačan i jak, jugozapadni sa tendencijo skretanja na sjeverozapadi. Jutarnja temperatura vazduha oko 16°C. Najviša dnevna temperatura vazduha do 24°C.

Meteoalarm je za danas izdao narandžasto upozorenje za većinu krajeva, osim za krajnji sjever i Hercegovinu, jer se očekuje grmljavinsko nevrijeme sa jakim udarima vjetra i obilnijim padavinama, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za području Banjaluke zbog grmljavine je izdato narandžasto upozorenje, a žuto jer se očekuje mjestimično pojačan vjetar.

Područje Livna danas je označeno narandžastom bojom zbog najavljene obilne kiše koja lokalno može da padne između 40 i 80 litara po metru kvadratnom, kao i zbog južnog vjetra brzine 25 i 45 kilometara na čas. Na ovom području očekuje se i grmljavina.

Zbog jakog južnog vjetra narandžasto upozorenje izdato je za područja Sarajeva, Tuzle i Višegrada, a žuto zbog moguće grmljavine.

Na području Tuzle očekuje se južni vjetar sa udarima do 65 kilometara na čas, a u Sarajevu udari vjetra mogu biti do 75 kilometara na čas.

Žuta upozorenja zbog grmljavinskih nepogoda i pojačanog vjetra izdata su za Bihać, Mostar, Foču i Trebinje.

Narandžasto upozorenje ukazuje na opasno vrijeme, odnosno da prognozirane vremenske pojave mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Žuto upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, odnosno da prognozirane vremenske pojavi nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez, prenose agencije. Foto: Mondo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!