Vlada i ljekari obišli štrajkače glađu

1090

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u pratnji Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka posjetili su danas radnike „Željeznica Republike Srpske“ koji štrajkuju glađu u zgradi željezničke stanice u Banjaluci.

Tom prilikom upoznali su se sa zdravstvenim stanjem radnika i pružili im neophodnu zdravstvenu zaštitu. Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske prethodno su posjetili dvojicu radnika koji su zbrinuti u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci i informisali se o njihovom trenutnom zdravstvenom stanju.

Predstavnici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka svakodnevno će redovno nastaviti da posjećuju radnike i preduzimaju sve neophodne mjere za očuvanje njihovog zdravlja u trenutnim okolnostima, a takođe će, kao i do sada, reagovati i po potrebi. Od početka štrajka Služba hitne medicinske pomoći DZ Banjaluka pruža medicinsku pomoć štrajkačima.

20170918_125001

Prema informacijama sa kojima raspolaže Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske jednom od štrajkača je izdat račun za pruženu medicinsku uslugu u UКC RS, što se ubuduće neće dešavati. Napominjemo da pomenuta usluga, kao i ostale pružene u prethodnom periodu, nisu naplaćene.

Takođe naglašavamo da radnici koji štrajkuju glađu imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu i da će i ubuduće sve zdravstvene usluge nastaviti da dobijaju besplatno, jer je očuvanje njihovog zdravlja i liječenje osnovni prioritet.

Radnici „Željeznica Republike Srpske“ izrazili su zahvalnost predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i naglasili da imaju razumijevanje za zdravstveni sistem, a da od uprave preduzeća očekuju redovnu uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje. Posebnu zahvalnost iskazali su prema medicinskom osoblju Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka koje im je neprestano na raspolaganju.

(atvbl.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!