SNSD: Opozicija želi da proces odlučivanja izmjesti iz zvaničnih institucija na ulicu

230

Izvršni komitet SNSD-a konstatovao je na danas održanoj sjednici da je politička situacija u Republici Srpskoj stabilna, ali i osudio namjere predstavnika opozicije da po želji svojih nalogodavaca destabilizuju Srpsku i proces odlučivanja izmjeste iz zvaničnih institucija na ulicu.

Izvršni komitet je takođe osudio napade predstavnika opozicije na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova u Narodnoj skupštini, a koji su obavljali svoju dužnost profesionalno i u skladu sa Zakonom i Poslovnikom NSRS.

Na današnjoj sjednici je izražena i puna podrška svim institucijama Republike Srpske, a posebno Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je i prilikom prošlosedmičnih događaja u Skupštini dokazalo svoju visoku profesionalnost i punu sposobnost da očuva stabilnost u Srpskoj.

Takođe, Izvršni komitet je danas izrazio i zadovoljstvo zbog iskazanog koalicionog jedinstva u Republici Srpskoj, kao i stabilnosti demokratskih institucija Republike Srpske.

Izvršni komitet smatra da je opozicija pokušajem izazivanja incidenta u Narodnoj skupštini samo još jednom demonstrirala svoju potpunu nemoć i očaj, jer očigledno da nemaju drugi način da privuku pažnju javnosti.

SNSD neće dozvoliti da manjina upravlja većinom, a na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta je konstatovano da Republika Srpska nije politički podijeljeno društvo, jer vladajuća koalicija stabilno upravlja svim republičkim institucijama, a poslije prošlogodišnjih lokalnih izbora, i velikom većinom opština i gradova u Srpskoj.

Na danas održanoj sjednici Izvršnog komiteta pozdravljena je i sve češća pojava da odbornici iz opozicionih stranaka širom Srpske napuštaju svoje stranke zbog neslaganja sa politikom trenutnog rukovodstva tih stranaka. Poručeno je i da su vrata SNSD-a otvorena za sve one koji su patriotski opredijeljeni prema Republici Srpskoj i žele aktivno raditi na njenom napretku.

Izvršni komitet SNSD traži od rukovodstva Željeznica Republike Srpske da pod hitno riješi situaciju zbog koje je određeni broj radnika stupio u štrajk, kao i da ga u skladu sa Zakonom i važećim propisima okončaju.

Izvršni komitet SNSD-a je danas konstatovao i da svi makroekonomski pokazatelji u Republici Srpskoj ukazuju na oporavak i jačanje privrede, navedeno je u saopštenju SNSD-a, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!