Obilježen početak policijske obuke

514

Na potpisivanju ugovora o početku osnovne policijske obuke 19. klase kadeta Policijske akademije, on je rekao da je ovo do sada najveća klasa, odnosno da je riječ o 224 kadeta, od kojih se 12 obučava za Policiju Brčko distrikta.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da svaki kadet koji završi obuku na Policijskoj akademiji automatski dobija posao u MUP-u Srpske. Naglasio je da je cilj podmlađivanje kadrova u MUP-u Srpske, kao i omogućavanje prava na penziju onim policajcima koji su ispunili uslove za to.

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić izjavio je da već dvije godine brčanska policija šalje kadete na osnovnu policijsku obuku u Upravu MUP-a Srpske za policijsko obrazovanje.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman rekao je da će obuka trajati 13 mjeseci i da će u tom periodu kadeti steći teorijsko, ali i praktično znanje. On je istakao da je obuka složena i kompleksna, ali kao takva i najbolja garancija da MUP Srpske ima policajce koj mogu odgovoriti zadacima, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!