Uskoro sanacija dnevnog centra za zbrinjavanje osoba sa smetnjama u razvoju

703

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predstavnik Catholic Relief Services (CRS) za BiH Mark D’Silva, potpisali su danas u Gradskoj upravi Memorandum o saradnji na projektu sanacije i rekonstrukcije objekta dnevnog centra za zbrinjavanje omladine i punoljetnih lica sa smetnjama u razvoju.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da će potpisivanjem Memoranduma biti moguće uraditi novi objekat iz oblasti socijalne zaštite, koji će biti na raspologanju osobama iz socijalno ranjivih kategorija.

Ranije se ovim problemima u Banjoj Luci bavio nevladin sektor, a danas, zahvaljujući partnerstvu sa CRS, biće sanirana jedna tzv. DEZA kuća u Lazarevu, koja će moći da zbrine oko 30 ljudi. Mi ćemo putem Centra za socijalni rad obezbijediti funkcionisanje ovih kuća, a zahvaljujući našim partnerima biće omogućeni uslovi da se ugroženim kategorijama pruži adekvatan smještaj – naveo je gradonačelnik.

Radojičić je podsjetio da je CRS ove godine bio partner Grada Banja Luka i u realizaciji projekta poslovne zone u Ramićima, gdje je više od 500.000 KM obezbijeđeno za komunalnu infrastrukturu u zoni, a to je dovelo do toga da, već ove jeseni, u poslovnoj zoni počnu da rade tri nova subjekta.

Mark D’Silva je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma i naglasio  da će, prema Memorandumu, CRS za realizaciju projekta osigurati 87.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju objekta, dok će Grad Banja Luka izdvojiti 14.000 KM.

Kvalitet života ne mjeri se samo prema razvijenosti i standardu već i prema tome kako brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija, odnosno o socijalno ranjivim kategorijama stanovništva – rekao je D'Silva.

Podsjećamo, projekat obnove dnevnog centra radi se u okviru projekta USAID-a pod nazivom  RAST (Restoring Accountability and Supporting Transformation), koji sprovodi Catholic Relief Services (CRS). Projekat podržava jedinice lokalne samouprave da unapređenjem svog djelovanja i jačanjem odgovornosti, poboljšaju ekonomski razvoj i kvalitet života građana. Dio RAST projekta je i kompletiranje infrastrukture u poslovnoj zoni u Ramićima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!