“Kumovanje, ludom radovanje” u NPRS

819

U Narodnom pozorištu Republike Srpske gostuje Pozorište Grad Gradiška sa predstavom „Kumovanje, ludom radovanje“, koja će biti izvedena u petak 22. decembra sa početkom u 20.30 časova, na sceni „Petar Kočić“.

Predstava „Kumovanje ludom radovanje“ je komedija. Dvojica prijatelja iz djetinjstva odrastajući u ovom ludom vremenu odlaze različitim putevima.

Dane, profesor filozofije, pošten, ne snalazi se u tranzicijskom vremenu i postaje alkoholičar koji živi od danas do sutra u svojoj radionici, opija se i sluša rok. Radionica i stara kućerina na atraktivnoj lokaciji je sve što ima.

Brane, neškolovan, seljačina, biznismen. Spreman na sve, samo da se para dočepa. Inače Danetov kum. Dolazi kao po ormar, ali stvarni plan je da ubijedi kuma da proda ili mijenja svoju straćaru na atraktivnoj lokaciji. Komedija nastaje kako iz samih likova tako i iz sukoba.

Iako naslov zvuči „naivno“ priča je veoma ozbiljna, ovovremena. Društveno je angažovana i ukazuje na ozbiljne anomalije društva. Puno smijeha, zaista puno, ali i „prst na čelo“.

Cijena ulaznice je 2 KM.
Trajanje predstave 60 minuta
Igraju: Admir Mešić i Draško Vidović
Režija: Zlatan Vidović
Pisac: Ivan Panić

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!