Vučić i Dodik se provozali autobusom i obišli radove na Koridoru 10

647

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik obišli su jutros radove na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana.

Vučić i Dodik prošli su trasu autobusom zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović, vršiocem dužnosti direktora Koridora Srbije Zoranom Babićem i predstavnicima medija.

Oni su obišli radove na izgradnji južnog kraka Koridora 10 na dionici Caričina Dolina-Tunel Manajle, na lokaciji Momin Kamen.

Izgradnja dionice auto-puta kroz Grdeličku klisuru jedna je od najzahtjevnijih na trasi Koridora 10 kroz Srbiju. Ukupna dužina je oko 26 kilometara, a sastoji se od dionica Grdelica-Caričina Dolina u dužini od 11,8 kilometara i Caričina Dolina-Vladičin Han od 14,3 kilometara.

vucic dodik koridor 10

Izgradnja jednog lota od Caričine Doline do tunela Manojle u dužini od 6,75 kilometara povjerena je konzorcijumu građevinskih preduzeća iz Republike Srpske i Srbije, predvođenim “Integral inženjeringom” iz Laktaša.

Pored “Integral inženjeringa”, u konzorcijumu su i “Prijedor-putevi” iz Prijedora i “Inter-kop Mišar” iz Šapca.

U Grdeličkoj klisuri grade se dva velika tunela – Predajane dužine 1,8 kilometara i Manajle oko jedan kilometar, a radovi su povjereni Bugarima. Grade se i dvije velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 kilometara.

U Grdeličkoj klisuri grade se i dva velika tunela, a radovi su povjereni Bugarima.vucic dodik koridor 10 1

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrijednost radova je 234,18 miliona evra.

Koridor 10 u Srbiju ulazi u Mađarsku i proteže se do Niša, odakle se račva u južni krak koji vodi ka granici sa Makedonijom i istočni ka granici sa Bugarskom.

(ATV, Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!