Grad Banjaluka nagrađuje najbolje učenike

855

Tradicionalno, svake godine o Svetosavlju, Grad Banja Luka dodjeljuje nagrade najboljim učenicima banjalučkih osnovnih i srednjih škola.

Nastavnička vijeća osnovnih i srednjih škola, predlažu po jednog učenika za Svetosavsku nagradu koja predstavlja priznanje učenicima za njihov cjelokupan rad u školi: učenje, vladanje, volontiranje, rad u sekcijama, uspjesi na takmičenjima, humanost i sl.

Nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport je planiralo i pripremilo uručenje nagrada za učenike iz 29 osnovnih i 17 srednjih škola.

Ove godine, povećan je iznos novčane nagrade za 50 KM, pa će najbolji osnovci dobiti po 150 KM, a srednjoškolci po 200 KM.

Kako je navedeno iz resornog odjeljenja – najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola biće uručena i poklon knjiga „Banja Luka pjesmom opjevana“, autora Ljubomira Milutinovića i svitak u kojem se nalaze mape srpskih prosvjetitelja u izradi SPKD „Prosvjeta“. Uručivanje nagrada osnovcima biće obavljeno u četvrtak, 25. januara, u Banskom dvoru.

Dan kasnije, 26. januara, nagrade će dobiti i najbolji učenici 17 srednjih škola. Oni će uz novčanu nagradu, dobiti i knjigu „Ko lepi san“, autora Nadežde Lazarević-Kovačević, te svitak sa mapama srpskih prosvjetitelja. Nagrade srednjoškolcima, takođe će biti uručene u Banskom dvoru.

PODIJELI

1 komentar

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!