Vremenska prognoza za naredna četiri dana

780

Prognoza vremena Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske:

 

Ponedjeljak 19. februar: U noći sa padavinama, uglavnom slabog snijega, a u niziji susnježica, na jugu umjerena kiša. Ujutro slično, pretežno do potpuno oblačno uz slab snijeg mjestimično, od zapada preko centralnog planinskog pojasa do istoka. Na sjeveru i sjeveroistoku više suvog vremena, a na jugu mjestimična kiša.

Tokom dana sve više suvog vremena, uz rjeđe padavine, najizvjesnije na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu i jugu, te u planinama na istoku, a od centralnih predjela na istok i sjeveroistok pretežno suvo.

Uveče i u noći na utorak ponovo s padavinama u većini predjela. Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, u planinama umjeren do jak sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do jedan, u višim predjelima od minus pet, na jugu do tri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na jugu do osam, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusa.

Utorak 20. februar: Naše krajeve već tokom noći očekuje novo naoblačenje sa kišom, susnježicom i snijegom. Prijepodne i tokom dana nastavlja se sa umjerenim, a na jugu jačim i obilnijim padavinama. U planinama i brdima sa snijegom, a u nižim predjelima smjenjivaće se kiša, susnježica i ponegdje snijeg. Jutarnja temperatura vazduha od minus četiri do jedan, na jugu do pet stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do osam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusa.

Srijeda 21. februar: Tokom noći ostaje sa kišom, susnježicom i snijegom. Jače padavine od krajnjeg zapada, jugozapada do juga, tako da će u planinama i dalje rasti snježni pokrivač, kao i u nižim predjelima na zapadu. Zbog dnevne pozitivne temperature, ponegdje će se sniježni pokrivač i brže topiti.

Prema poslijepodnevu padavine će jenjavati, da bi kasnije u većini predjela bilo suvo ili uz rijetke i slabe padavine. Jedino na jugu ostaje sa obilnijim padavinama. Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do dva, na jugu do pet, u planinama minus četiri stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do osam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusa.

Četvrtak 22. februar: Ostaje oblačno, prohladno s padavinama, ali i periodima suvog vremena. Jače padavine od krajnjeg zapada, jugozapada do juga. Prema poslijepodnevu padavine će jenjavati, da bi kasnije u većini predjela bilo suvo posebno na sjeveru, sjeveroistoku i istoku, ili uz rijetke i slabe padavine na zapadu. Na jugu i dalje kišnije.

Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do dva stepena Celzijusa, na jugu do pet, u planinama minus četiri stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od minus jedan stepen.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!