Barsa se izvukla protiv Čelsija, Bajern demolirao Bešiktaš

397

Fudbaleri Čelsija i Barselone igrali su neriješeno 1:1 (0:0), dok je Bajern deklasirao Bešiktaš 5:0 (1:0) u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

 Revanši će se igrati 14. marta na “Nou Kampu” u Barselonu i “Vodafon areni” u Istanbulu.
Barselona je večeras u Londonu diktirala tempo gotovo svih 90 minuta, ali gotovo da nijednu šansu nije stvorila.
Za to vrijeme Čelsi je prijetio preko Vilijana. Brazilac je u prvom poluvremenu dva puta pogađao stativu udarcima sa 20-ak metara, a onda je u 62. minutu ponovo pokušao i konačno zatresao mrežu Ter Štegena – 1:0.

.

Međutim, izjednačenje je u 75. minutu donio Lionel Mesi. Odbrana domaćina napravila je kardinalnu grešku, Kristensen je poslao poprečnu loptu, koju je presjekao Inijesta i uposlio Mesija, kome nije bilo teško da skine prokletstvo. Argentincu je ovo tek prvi pogodak protiv Čelsija, a odigrao je osam utakmica.

Remi sa postignutim golom u gostima svakako više odgovara Barseloni, kojoj sada pripada uloga apsolutnog favorita pred revanš.

U isto vrijeme Bajern je, slobodno se može reći, već završio sav posao oko plasmana u četvrtfinale.

Bavarci su bili nemilosrdni prema Bešiktašu, koji je već u 16. minutu ostao bez isključenog Domagoja Vide, zbog prekršaja s leđa nad Robertom Levandovskim, i to kao posljednji igrač odbrane.

Utisak je da je Bajern mogao da postigne golova koliko hoće, a dao je pet – po dva Tomas Miler i Levandovski, a Kingsli Koman jedan.

Srpski defanzivac Duško Tošić nije bio u prvom timu Bešiktaša, jer je i dalje rovit, ali ga je trener Šenol Guneš posalo na teren u 57. minutu, umjesto napadača Vagnera Lava, da zatvori rupe u odbrani.

U srijedu su na programu prvi mečevi osmine finala i posljednja dva para, a sastaju se Sevilja – Mančester junajted i Šahtjor – Roma, javlja Kurir.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!