10.7 C
Banja Luka
Petak, April 26, 2024
Naslovnica Nekategorisano Kutak u Banjaluci u kojem djeca uče engleski kroz igru

Kutak u Banjaluci u kojem djeca uče engleski kroz igru

1028

Kursevi za najmlađe po revolucionarnim tehnikama i metodama NTC sistema učenja

NTC Oxford edukativni centar
Nikole Pašića 4
Banjaluka
Telefon: 051/224 – 224

Šta je to Oxford's juniors program?

Oxford's juniors predstavlja kurseve engleskog jezika koji su prilagođeni djeci po savremenim i super-zabavnim metodama NTC sistema učenja. Nastava se odvija isključivo na stranom jeziku, gdje djeca interaktivno učestvuju u nastavnom procesu.

Pored učenja jezika i „učenja učenja jezika“, važno je da djeca razvijaju i zdrave navike, zbog čega polaznici kursa Oxford's juniors na svakom času imaju samo zdrave užine, a da ista bude još ukusnija – odmah na licu mjesta učimo kako se zdrave namirnice zovu, zbog čega su dobre i to sve na engleskom jeziku.

Oxford's juniors predstavlja prvi susret djeteta sa engleskim jezikom, zbog čega je program osmišljen na način da bude što zabavniji, ali i edukativniji – kroz igru učimo djecu kako da zavole i usvoje strani jezik bez napora, što podstiče razvoj verbalne inteligencije i stvara mogućnosti bržeg i lakšeg usvajanja i drugih stranih jezika.

Djeca stiču funkcionalno znanje – znanje primjenjivo u realnim životnim situacijama

Kako izgleda naš čas?

U prijatnoj i dinamičnoj atmosferi, kroz igru, pjesmu, glumu, polaznici usvajaju jezik na spontan i potpuno prirodan način u sredini koja podsticajno djeluje na dijete.

Kada dijete dođe kod nas, ono se smije, igra, može da ustane, da priča, da predlaže svoje ideje čak i ukoliko su potpuno nelogične ili netačne. Ohrabrujemo međusobno slušanje i uvažavanje, povezivanje i slobodno iznošenje novih ideja.

Učimo djecu tehnike učenja pomoću kojih će da usvajaju engleski jezik, a koje će moći da koriste u kasnijem školovanju, ali i u svim izazovima koje život donosi.

Ko su predavači koji rade sa našim Oxford's juniors polaznicima?

Predavači koji učestvuju u Oxford's juniors programu su diplomirani profesori engleskog jezika sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom, potvrđeni i provjereni pedagozi u koje imamo potpuo povjerenje.

Naročito je važno da predavači budu izuzetni ljudi, a ne samo naučnici i stručnjaci, jer rad sa malom djecom podrazumijeva da ne postoji tehnika, niti metoda koje se predavač može „slijepo“ držati, već nastava mora biti u potpunosti prilagođena potrebama i mogućnostima svakog djeteta.

Od čega je sačinjen Oxford's juniors program?

Oxford's juniors je kurs engleskog jezika za djecu uzrasta od 4 do 6 godina, a program je koncipiran na način da su časovi grupisani u semestre. Jedan semestar traje 15 radnih sedmica, a nastava se održava dva puta sedmično po 60 minuta.

  • Nastava se odvija isključivo na engleskom jeziku.
  • Nastavu izvode profesor engleskog jezika i asistent.
  • Učenje kroz igru uz pomoć NTC elemenata. U prijatnoj, dinamičnoj i veseloj atmosferi, kroz igru, pjesmu, recitaciju i glumu, polaznici našeg Oxford's juniors programa usvajaju strani jezik na lako i spontano.
  • Zdrava užina za sve naše polaznike.
  • Mogućnost dogovora termina na prvom roditeljskom sastanku.
  • Poklon kreativna radionica na engleskom jeziku za sve naše polaznike Oxford's juniors kursa
  • Savremeno opremljene učionice, prilagođene djeci tog uzrasta
  • Udžbenici koji se koriste u izvođenju nastave posebno su prilagođeni potrebama navedenog uzrasta.
  • Nastava se izvodi u skladu sa vodećim postignućima i trendovima savremene metodike stranih jezika. Naglasak se stavlja na praktične i vizuelne metode, uz koje su zastupljene i verbalne metode kao okosnica podučavanja.
  • Kursevi za djecu su dinamični, kreativni i bogati kvalitetnim nastavnim sadržajima, a djeca se takvom načinu rada vrlo lako i brzo prilagode.
  • Strani jezik se usvaja kroz pjesme, priče, crtanje i igru, tj. aktivnosti koje su prilagođene uzrastu djece i pomažu da se gradivo usvaja na jednostavan i neopterećujući način.

Funkcionalno znanje umjesto reproduktivnog!

Zamislite sljedeću situaciju: djeca koja još nisu pošla u školu, znaju da nabroje sve planete Sunčevog sistema, znaju da ispričaju šta to izlazi iz vulkana, objasne zašto je negdje dan, a negdje noć u isto vrijeme i veoma dobro barataju asocijacijama.

Takve situacije se dešavaju, a ako se pitate gdje – e, pa u našoj zemlji i to baš u Banjoj Luci.

Radi se upravo o NTC radionicama, a koju su osmislili dr Ranko Rajović i Uroš Petrović.

NTC sistem učenja je naučno zasnovan sistem koji je prihvaćen i primjenjuje se u 17 država Evrope.

Šta su NTC radionice?

Primjenom metoda NTC-a, djeca dolaze do saznanja u raznim oblastima uz pomoć asocijacija, ilustracija, klasifikacija, uočavanjem i povezivanjem zaključaka uz međusobnu motivaciju i drugarsko podsticanje i navijanje.

NTC radionice imaju za cilj da razviju funkcionalno znanje i logičko mišljenje kod djece. Polazimo od toga da svako dijete u sebi ima urođene potencijale koje nastojimo prepoznati a zatim ih razviti do njihovog maksimuma.

Koristimo sličice, kartice, igre koje razvijaju funkcionalna znanja (asocijacije, igre memorije i sl). Podstičemo eksperimentisanje i smišljanje novih klasifikacija, koristimo se serijacijom koja nas dovodi do trajnih saznanja, te nam omogućava da naučeno i kasnije primijenimo u daljem školovanju, ali i svim drugim životnim izazovima. Ovako osmišljeni zadaci utiču na razvoj kreativnog mišljenja kod djece.

Zašto je ovo sve važno? Funkcionalno znanje nam omogućava da se snalazimo u novonastalim situacijama, a u modernom vremenu novih profesija i većih izazova, snalažljivost i povezivanje informacija je postalo od presudnog značaja.

Koristeći se specifičnim tehnikama djeca na interesantan način dolaze do otkrića iz različitih oblasti!

Otkrićemo vam tajnu NTC učenja citatom dr Ranka Rajovića, stručnjakom za rani razvoj inteligencije kod djece:

“Roditelji treba da znaju da je dječija igra, kakva je bila prije 20 godina, nezamjenjiva u razvoju djeteta. Djeca su tada bila od jutra do mraka na igralištima, parkovima, šumama, dvorištima. Takva igra je formirala sve što je važno za dijete, tj. pripremala ih je za život.”

Naravno, odgovor je – igra! Zar ovo nije najbolja priprema za životne i radne izazove? Kreativno promišljanje i uspješno rješavanje problema koristeći samo ono čime u datom trenutku raspolažemo.

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 4 do 12 godina.

Sprovode se u u toku cijele godine a organizovane su u dva ciklusa koja čine 16 radionica.

Radionice se realizuju jednom sedmično u trajanju od sat i po za stariju djecu i sat vremena za četverogodišnjake.

Mjesečna članarina je 48 KM sa svim potrebnim materijalima uključenim u cijenu.

Svaki nivo je različit i prilagođen uzrastu, pa Vaše dijete može da pohađa više ciklusa godišnje.

 Ovaj program je zbog svoje primjene i sjajnih rezultata postao program br. 1 u većini evropskih zemalja!

Program NTC radionica je koncipiran tako da njihov sadržaj utiče na:

  • Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti djece;
  • Sprečavanje poremećaja koncentracije i pažnje;
  • Razvijanje koodrinacije pokreta i motorike;
  • Rano otkrivanje darovite djece;
  • Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja.

Igra je unutrašnja potreba djeteta, a NTC program je čini ključnim faktorom učenja. Upravo zbog toga djeca obožavaju NTC radionice, jer pored mnogo korisnih i novih stvari koje učimo, odlično se i zabavljamo. Djetetu je potrebno približiti svijet tako da ga ono zaista razumije i u tom je suština ovog sistema.

Kako izgleda NTC čas?

Kada dijete dođe kod nas, ono se smije, igra, može da ustane, da priča, da predlaže svoje ideje čak i ukoliko su potpuno nelogične ili netačne. Ohrabrujemo međusobno slušanje i uvažavanje, povezivanje i slobodno iznošenje novih ideja.

Naučimo djecu tehnike učenja koje će moći da koriste u kasnijem školovanju, ali i u svim izazovima koje život donosi.

 
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!