Mali kulinarski trikovi

699

Kulinari imaju svoje male trikove, pa evo nekih od njih.

Kuvanje može da bude vrlo zabavno i kreativno, ali nije naodmet da se pridržavate nekih provjerenih savjeta kako biste izbjegli greške ili duplirali posao. Kulinari imaju svoje male trikove, pa evo nekih od njih:

* Svaki put kada skuvate testeninu, sigurno odmah bacite vodu. Ona je, međutim, dragocjena, jer je slana skrobna tečnost od kuvanja ključna za postizanje svilenkastog umaka koji je potreban za većinu jela sa tjesteninom – karbonaru, pastu sa četiri vrste sira, milaneze… Zato sačuvajte pola šolje tečnosti i iskoristite je za sos. Iznenadićete se!

* Pire krompir se lako pravi, ali baš tu se i često griješi. Kada ga pripremate, nikada nemojte da dodajete hladno mlijeko, već ga prethodno ugrIjte na šporetu. Na taj način ćete dobiti savršeno pjenasti pire bez grudvica.

* Proteini ne trpe visoke temperature. Ako vaša kajgana izgleda prepečeno ili kao guma, znači da jaja pečete na visokoj temperaturi. Umjesto toga, trebalo bi da ih pečete sporije na nižoj temperaturi, jer ćete tako dobiti mekaniju i ukusniju kajganu, pišu beogradske Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!