“Sirotanovići” 15 godina nasmijavaju publiku

136
Pozorišna grupa “AKT Alija Sirotanović” obilježila je 15 godina postojanja na pozorišnoj sceni naše države.
.

Tom prilikom su glumci i komičari Igor Kalaba i Dušan Jokić priredili predstavu povodom prvih 15 godina, a upriličeno je i druženje sa novinarima medijskih kuća koje su podržavale rad ove pozorišne grupe, kojima su uručili zahvalnice za saradnju i podršku pokretu “Krajiški romantizam”. Osim novinara proslavi rođendana su prisustvovali i bivši članovi ove pozorišne grupe.

“Decenija i po nije mala stvar. ‘Sirotanovići’ su u zdravlju, radu i veselju dočekali prvih 15 godina. Nedavno smo priredili i predstavu povodom našeg rođendana i nastup je prošao fantastično. Nismo bili sigurni da će ‘Sirotanovići’ trajati ovako dugo, zato nastavljamo i dalje”, rekao je Igor Kalaba, jedan od članova ove pozorišne grupe.

Glumac i komičar Dušan Jokić takođe naglašava da pri osnivanju ove pozorišne grupe niko od njih nije mogao ni sanjati da će “Sirotanovići” proslavljati ovako značajan jubilej.

“Nismo bili sigurni da će ovo da traje 15 godina ni da će uopšte i opstati, ali bili smo sigurni da ovo mora da traje. Tada se pojavila potreba da se napravi drugačiji koncept predstava u Banjaluci, gdje ljudi mogu da učestvuju u našem programu van svih pravila, i za 15 godina stečena su mnoga prijateljstva”, naglasio je Jokić.

Komičar dodaje da je sam koncept ove pozorišne grupe od početka bio izduvni ventil za njene članove i jedan vid terapije za situaciju u kojoj se nalazi naše društvo.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!