Zbog duga od 60 maraka za RTV taksu plijene imovinu ratnom vojnom invalidu

540

Milanu Mandiću, demobilisanom borcu Vojske Republike Srpske, ratnom vojnom invalidu i predsjedniku Udruženja porodica nestalih sarajevskih Srba sud je poslao obavještenje da će mu, uz asistenciju policije, 5. aprila ove godine plijeniti imovinu. Razlog je 60 maraka neplaćene RTV takse plus 25 maraka sudskih troškova.

Javni Radiotelevizijski servis Republike Srpske nastavlja sa pljenidbom imovine neredovnim platišama. Zbog duga od 60 maraka bez dijela imovine ostaće i Milan Mandić iz Istočnog Sarajeva.

Milanu Mandiću,demobilisanom borcu Vojske Republike Srpske,ratnom vojnom invalidu i predsjedniku Udruženja porodica nestalih sarajevskih Srba sud je poslao obavještenje da će mu,uz asistenciju policije,5.aprila ove godine plijeniti imovinu.Razlog je 60 maraka neplaćene RTV takse plus 25 maraka sudskih troškova.

,,Šta će zaplijeniti ne znam. Ne mislim praviti probleme, neka nose šta hoće”, kaže Mandić  i dodaje da će njegovu imovinu vjerovatno prodati da namire dug ili će njome popuniti robne rezerve Republike Srpske koje su uništene.

,,Eto im moje stvari neka ih popune da im se nađe ako ne daj Bože zatreba”,ističe Mandić.

On tvrdi da javni servis Republike Srpske ne gleda, ali to nije razlog što ne plaća RTV taksu, već činjenica da veći dio te takse ide Federalnoj televiziji i BHT-u.

,,Ne želim da ni jedan moj fening ide onim javnim emiterima koji me nazivaju genocidnim agresorom,a oni su mi uništili porodicu. U ratu je u Sarajevu stradalo 38 članova moje porodice i sad da ja njima plaćam taksu.Neću i ne pada mi napamet”,kaže Mandić i razočarano dodaje da mu je sada žao i što je prolivao krv za Republiku Srpsku i dva puta ranjavan u ratu.

Milan Mandić živi u alternatnivnom smještaju u Istočnom Sarajevu u stanu koji je kao izbjeglica dobio na korištenje.Renovirao ga je i opremio uz pomoć brata koji je kao srpski logoraš u Sarajevu nakon rata dobio američku vizu i živi u Čikagu.

Mandić živi u stanu od 50 kvadrata sa suprugom i troje fakultetski obrazovane djece. Posla nemaju, ali rade šta stignu da pomognu i sebi i roditeljima.

,,Moja ćerka je magistar kriminalističkih nauka a radi kao promoter sokova i piva.Mozete misliti kako mi je zbog toga ali djeca se bore da zarade,da ne traže od mojih 200 maraka penzije”,ističe Milan i dodaje da mi je supruga ne zaposlena te da ne bi preživjeli da mu ne pomaže brat iz Čikaga.

,,Djeca nekad zarade 10 nekad 20 maraka dnevno,a nekad po deset dana nema ništa. Ali, tako je kako je”, ističe Mandić i dodaje da osim duga od 60 maraka za RTV taksu drugih dugova nema.

Međutim. država njemu,kao bivšem radniku RAOP-a,duguje 17,5 hiljada maraka. Milan ima pravosnažne sudske presude pa pita: – Kome on da plijeni imovinu da naplati svoje pare?

(BN TV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!