Putin: Nema trke u naoružanju

378

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da Moskva neće učestvovati u novoj trci u naoružanju, ali da će obratiti neophodnu pažnju na jačanje svojih odbrambenih sposobnosti.

Putin je na sastanku sa predsjedničkim kandidatima koje je porazio na jučerašnjim izborima rekao da će Rusija zadržati plan o smanjenju troškova za odbranu u 2018. i 2019. godini, pošto su najveća ulaganja obavljena tokom prethodnih nekoliko godina.

“Imamo sve što nam je potrebno i u tom smislu smo sigurni. Realizovaćemo sve svoje ciljeve planiranim tempom”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je pozvao svoje suparnike sa izbora da ostave po strani partijske ili grupne interese zbog potrebe da se svi napori fokusiraju na dugoročne nacionalne interese, prenio je “Sputnjik”.

“Volio bih da se svi uvijek rukovodimo dugoročnim interesima Rusije i ruske nacije, a da se grupni ili stranački interesi uvijek ostave po strani. To je uvijek teško, ali ja pozivam na iskren dijalog o dugoročnim nacionalnim interesima”, rekao je Putin.

On je dodao da će Moskva učiniti sve što može da bi sporovi sa njenim međunarodnim partnerima bili riješeni političkim i diplomatskim sredstvima.

Rusija želi konstruktivan dijalog sa svim zemljama, ali je neophodno da za to budu zainteresovane sve strane, napomenuo je ruski predsjednik.

Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije, Putin je osvojio više od 76 odsto glasova na jučerašnjim ruskim predsjedničkim izborima, javlja SRNA.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!