Konkurs za filmove na 16. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“

662

Humanitarna organizacija „Partner“ Banjaluka, Kreativno – afirmativna organizacija „Parnas“ Novi Sad, Udruga „Spirit“ Rijeka i Nevladino udruženje „Art 365“ Podgorica raspisuju Konkurs za filmove na 16. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“, na temu invalidnosti i filmove čiji su autori (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom.

Filmski festival „Uhvati film“ obuhvata projekcije na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu, Banjaluci i Rijeci sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Festival „Uhvati film“ je usmjeren na širu javnost, jer nam je cilj da nas društvo prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da afirmišemo ideju o festivalu filmova o osobama sa invaliditetom čiji su autori osobe sa invaliditetom a samim tim i mijenjamo svijest.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima, scenaristima i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Konkurs za ovogodišnji Festival je otvoren do 1. juna, a uslovi su da tema bude „Invalidnost“, trajanje filma do 30 minuta, najmanje DVD kvalitet i da imaju titl na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom i engleskom jeziku.

Uz film obavezno je na mejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti i popunjen prijavni formular, koji možete skinuti na sajtu festivala uhvatifilm.org , biografiju autora, dvije fotografije iz filma, dijalog lista u srt formatu i trejler (ako postoji).

Filmovi koji budu izabrani po ocijeni stručnog biće prikazani u okviru 16. Filmskog festivala „Uhvati film!“ tokom septembra u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za  prikazivanje u Banjaluci, u oktobru, te u Rijeci i Crnoj Gori, ali i u okviru postprodukcije – Filmskog karavana u gradovima navedenih država.

Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma „Euro-In“, koji se održava u Novom Sadu.

Svi detalji u vezi konkursa i festivala mogu se dobiti na mejlove: uhvatifilm@gmail.com i uhvatifilm.bih@gmail.com.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!