Povratak kultne pop grupe: “Denis & Denis” ponovo na sceni

493

Riječka grupa “Denis & Denis” koja je početkom osamdesetih žarila i palila jugoslovenskom pop scenom ponovo će se okupiti radi zajedničkih koncerta.

Kultni bend se u trenutku najveće popularnosti krajem 80-ih posvađao i razišao, a klavijaturista Davor Tolja nedavno je dao intervju u kome je ispričao zbog čega je došlo do prekida saradnje sa Marinom Perazić.

– Bilo je nekih nesuglasica među nama. Mene je od nje u svakom smislu najviše udaljila vojska, taj period koji sam proveo daleko od Rijeke. Dakle, postojale su nesuglasice, jer su se neki ljudi sa strane htjeli da se mješaju u ono što sam ja htio da radim. Meni je to išlo na živce i onda je stvar pukla. Nažalost – pukla, jer moram da priznam da mi je žao što je do toga došlo. Ona je nastavila sa solo karijerom, a Edi i ja smo nastavili sa “Denis & Denis”, ali u rok varijanti – izjavio je Tolja za riječki Novi list.

Marina Perazić je, prije nekoliko dana, na svom profilu na Facebooku objavila plakat kojim najavljuje povratak u matičnu grupu. Da li su u pitanju samo povremeni zajednički koncerti ili će ponovna saradnja prerasti u nešto više još uvijek se ne zna.

Marina Perazić, Edi Kraljić i Davor Tolja su se okupljali i ranije. Na dočeku nove 2013. godine svirali su na riječkom Korzou, kada su proslavili 30 godina od prvog koncerta “Denis & Denis”.

A 2015. godine predstavili su kompilaciju demo-snimaka nastalih u periodu između 1982. i 1983. godine.  Davor Tolja je i danas aktivan, svira u rok grupi po imenu Whiteheads.

– Mi smo poletna “mlada” ekipa, sa prosjekom godina od jedva pedeset. Postojimo već dvije godine i imamo dosta nastupa. Sviramo rokenrol, imamo i nekoliko autorskih pjesama – izjavio je on.

Marina Perazić je, nakon odlaska iz grupe, devet godina provela u Americi. Po povratku 1998. godine, vratila se pjevanju. Kasnije se nastanila u Novom Sadu i bavila se zumbom i psihologijom. Nekadašnji seks-simbol pop scene osamdesetih bila je učesnica rijaliti šoua “Farma”. Posljednjih godina radi kao di-džej.

– Bježim od pjevanja i popularnosti, ali život me stalno vraća tome. Koliko dugo, vidjećemo – izjavila je Marina.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!