Koncert francuske pjevačice Pomme

649

U okviru Svjetskog dana muzike, Francuski institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa JU Kulturnim centrom Banski dvor i Gradom Banja Luka, organizovao je u nedjelju 24. juna koncert mlade francuske kantautorke Pomme.

Koncert će biti održan sa početkom u 21 čas, u Art dvorištu, otvorenoj sceni Banskog Dvora a nastup se održava u sklopu njene regionalne turneje tokom koje će imati nastupe i u Splitu, Sarajevu i Mostaru.

Turneja je organizovana povodom Svjetskog dana muzike 21. juna, “Fête de la musique”, koji je počeo da se obilježava u Francuskoj 1976. godine, a sada se proširio na više od 120 država širom svijeta koje zajedno tog dana slave živu muziku i ističu raznolikost muzičkih žanrova.

Pomme je umjetničko ime dvadesetdvogodišnje kantautorke iz Liona, Kler Pomme. Iz porodice mozičara, rano je i sama počela da svira, pjeva i komponuje. Karijeru je stidljivo započela u lionskim kafićima, da bi sada njeni koncerti bili puni širom Francuske.

Izdala je dva albuma „En cavale (2016) i “A peu pres” (2017) i ostvarila brojne saradnje sa već afirmisanim kolegama muzičarima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!