Fudbalske zvijezde smatraju da je Pitana oštetio Hrvatsku u finalu

646

VAR tehnologija položila je prvi ispit na Mundijalu u Rusiji. Iako su se mnogi plašili koliko će to usporiti igru i produžiti meč, sudije nisu previše vremena trošile na provjeru situacija, a brojne odluke su ispravljene nakon pregledanog snimka. Jedine sporne odluke bile su u mečevima Srbija – Švajcarska te u finalu Francuska – Hrvatska.

Bivši reprezentativac Španije Iker Kasiljas smatra da se korištenje VAR tehnologija mora bolje regulistati i da se donesu jasnija pravila kad se upotrebljava.

– Iskreno ne razumijem upotrebu VAR. Prvo je sudija svirao prekršaj koji nije bio, a zatim nije vidio nedozvoljenu poziciju Francuske. Zašto onda služi nova tehnologija – poručio je Kasiljas.

Sa golmanom Porta se služio i Luis Suarez.

– Tako je Iker, Pogba je aktivno učestvovao u akciji kod gola.

Slično mišljenje ima i legendarni brazilsi fudbaler Rivaldo. On je na Instagramu poručio da je po njemu sudija pogriješio.

– Francuska je povela golom koji nije trebao uopšte da se sudi. Moje mišljenje je da je to greška sudije i da je Hrvatska oštećena – poručio je Rivaldo.

Ipak svi se slažu da je VAR tehnologija smanjila broj grešaka sudija na mečevima, povećala efikasnost i stavila u prednost napadače.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!