Počinje Premieršip

516

Utakmicom između Mančestera Junajteda i Lestera počinje nova sezona engleske Premier lige. Najveći favorit je branilac titutle Mačester Siti, a najveća prijetnja “građanima” je Liverpul.

Prema mišljenju kladionica, prošlogodišnji finalista i polufinalista Lige šampiona vodiće glavnu borbu za titulu u kolijevci fudbala. Pored njih, favoriti sa najviši plasman su kao i svake godine Čelzi, Totenhem, Arsenal i Mančester Junajted. U iznenađenje, kao ono Lesterovo od prije tri sezone, malo ko vjeruje.

Rok za trasfere u Engleskoj je završio juče, mnogi igrači su promjenili sredine, a kada je u pitanju najveća promjena, ona se ne tiče igrača. Poslije više od dvije decenije, Arsenal će imati drugog trenera. Legendari trener “tobdžija” Arsen Venger neće ove godine stajati pored aut-linije, već će to raditi Španac Unaj Emeri.

Iako je sami početak sezone, koliko Arsenal može pod vođstvo novog trenera možda ćemo vidjeti već u nedelju, kada u sjeverni dio Londona dolazi aktuelni šampion Mačester Siti, što je i derbi prvog kola najuzbudljivije lige na svijetu.

Pod najvećim znakom pitanja je ekipa Mačestera Junajteda. Ne ide Žoze Murinju najbolje u crvenom dijelu Mačestera. Osim Freda iz Šahtara, većih pojačanja nije bilo. Želja je bio Diego Godin, ali od toga ništa nije bilo. Nezadovoljan odnosom sa “Specijalnim” osvajač Svjetskog prvenstva Pol Pogba zatražio je transfer. Kako će “crveni đavoli” igrati ove sezone i da li će Murinjo dočekati kraj iste na klupi, u šta mnoge kladionice sumnjaju, ostaje da se vidi.

Za početak Premieršipa, sezona 18/19, utakmica Mačester Junajted – Lester od 21 čas na “Old Trafordu”.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!