Partizan domaćin Valensiji, pobjeda imperativ

336

Košarkaši Partizana večeras od 19 časova igraju izuzetno važnu utakmicu 8. kola grupe C Evrokupa protiv Valensije. Pobjeda “crno-bijelima” daje realne šanse za prolazak grupe, dok ih poraz ostavlja samo na teoretskim šansama.

Partizan je trenutno na posljednjem mjestu u grupi sa omjerom 2-5, koliko ima i Trento, ali italijanska ekipa ima bolji međusobni skor. Na četvrtom mjestu u grupi, posljednjem koje vodi u dalje takmičenje nalazi se Turk Telekom sa jednom pobjedom više od Partizana i upravo bi njihov duel u posljednjem kolu mogao odlučiti posljednjeg putnika u TOP 16  fazu Evrokupa. U prvom meču ovih ekipa Turk je bio bolji sa 77:72.

Što se tiče večerašnje utakmice, treba napomenuti da je u prvom meču u Valensiji slavila domaća ekipa sa 79:71. Imali su “crno-bijeli” tada još pod vođstvom Nenada Čanka nekoliko prilika da završnicu meča učine uzbudljivom, ali to nisu uradili i Valensija je sigurnom igrom došla do pobjede.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri do sada ima tri pobjede i dva poraza, a u najavi meča istakao ja zašto je ovaj susret poseban za obje ekipe.

– Očekuje nas važna, teška, zanimljiva utakmica, protiv kvalitetnog protivnika. Iako se tek drugi put sastajemo, Valensija i mi imamo zajedničku istoriju jer je puno igrača ostavilo dubok trag u oba kluba. Tomašević, Milojević, Perović, Avdalović, Lučić… prema tome, ovaj meč je za oba tima poseban.

Rade Zagorac će i na sutrašnjem meču nositi zaštitnu masku, a pred duel sa španskim timom, krilo “parnog valjka” poručuje:

– Valensija je možda i najbolja ekipa u našoj grupi. Tamo smo odigrali dosta konkurentan meč. Oni dolaze poslije teškog poraza u domaćem prvenstvu, i treba očekivati reakciju sa njihove strane, posebno jer su sve ekipe veoma motivisane da igraju u atmosferi kakvu mi imamo u Pioniru. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za meč. Idemo na pobjedu – istakao je Zagorac.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!