SUDIJE NA UDARU Real prijeti napuštanje lige

324

Košarkaški klub Real Madrid razmatra da istupi iz španske lige, jer smatraju da su oštećeni u finišu finala Kupa Kralja protiv Barselone.

Radio Kadena Kope prenosi da rukovodstvo Reala zahtijeva da liga zvanično prizna da su ih arbitri oštetili u posljednjem napadu ili će napustiti takmičenje.

– Ako trojica sudija nisu vidjela da je to bila dozvoljena blokada, nešto nije u redu. Tražio sam od ACB lige da prizna grešku. Ne želimo da nam se ovakve stvari ponavljaju”, rekao je sportski direktor Real Madrida Huan Karlos Sančez.

Sudije Garsija Gonzalez, Perez Perez i Himenez Truhiljo priznali su diskutabilne poene Anta Tomića u posljednjem napadu. Djeluje da je lopta prvo udarila u obruč, ali sigurno je da i u Barseloni imaju puno razloga za nezadovoljstvo.

Naime, prije toga nije sviran faul nad igračem Barselone, Krisom Singltonom iako je bilo očito da ga je Zek rendolf udario po glavi prilikom polaganja te da je u spornom posljednjem napadu napravljen faul nad Tomićem.

Na kraju je Barselona ipak osvojila trofej pobjedom 94:93 nakon produžetka.

I Efes nezadovoljan

Ni finale turskog Kupa nije ostalo bez nezadovoljnih. Naime , nakon meča trener Efesa Ataman je poručio da je suđenje bilo katastrofalno i da je njegov tim trebao da poput Olimpijakosa u Grčkoj napusti parket.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!